Μπόουλινγκ Apex Sports

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

“Έφυγε” ο θρυλικός Ντέιβ Ντέιβις

“Έφυγε” ο θρυλικός Ντέιβ Ντέιβις

Μία από τις σπουδαιότερες μορφές στην ιστορία του αμερικανικού μπόουλινγκ, ο Ντέιβ Ντέιβις, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Ο εκλιπών αντιμετώπιζε από τις αρχές του 2021 πρόβλημα στα νεφρά, ενώ λίγο νωρίτερα είχε μόλις προβεί σε επιτυχημένη εγχείρηση ανοικτής καρδιάς.

Ο Ντέιβις αποτελούσε μία πολύ χαρακτηριστική φιγούρα της δεκαετίας του 60’ και του 70’, όντας ένας από τους ελάχιστους αριστερόχειρες του Τουρ που κινούταν σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Στην καριέρα του κατέκτησε συνολικά 18 τρόπαια του PBA Tour, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν μέιτζορ. Μάλιστα, ο Ντέιβις ήταν η πρώτος αριστερόχειρας παίκτης στην ιστορία που κατακτούσε μέιτζορ τίτλο, το 1965.

Αν και ο τελευταίος τίτλος του Ντέιβις ήρθε το 1978, συνέχισε να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια ακόμη, ενώ το 2008 το PBA τον κατέταξε στην 19η θέση των “50 Κορυφαίων των 50 Τελευταίων Ετών”. Σημειώνεται πως από το 1978 είχε πάρει θέση στο PBA Hall of Fame, ενώ το 1990 εντάχθηκε και στο USBC Hall Of Fame.

Τελευταία άρθρα Μπόουλινγκ

Video Μπόουλινγκ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.